GABAR GAMBAR PERKASA

GABAR GAMBAR PERKASA
Klik Gambar

Kenyataan Rasmi Wira Perkasa Terhadap Pemuda MCA Ka Siong

Sunday, October 10, 2010

Kenyataan Media : Perkasa persoalkan siapa kumpulan dgn digelar wira negara oleh Ka Siong di Mesyuarat Agung Pemuda MCA semalam? Kumpulan berfikiran primitif dakwaan ka siong.

Siapa kumpulan ini? Adakah kumpulan Raja-Raja Melayu? Adakah Perkasa atau NGO-NGO Melayu lain. Apakah isu yg ditekankan oleh Raja-Raja Melayu iaitu berkaitan hak-hak Melayu itu dianggap tindakan primitif oleh ka siong? Apakah isu yg ditekankan oleh Perkasa iaitu berkaitan hak-hak Melayu itu dianggap tindakan primitif? Ka siong faham tak tindakan primitif tu mcm mana? Mereka yg bertindak primitif adalah mereka yg hidup diwaktu sesebuah negara yg tiada undang2 dahulu yg bertindak kejam terhadap pihak lain.

Apakah dengan menegaskan atau mengingatkan mana2 pihak menghormati hak-hak istimewa Melayu dan Bumiputera yg termaktub dalam Perlembagaan Negara dianggap satu tindakan primitif? Baru2 ini Tuanku Sultan Johor dan Tuanku Sultan Selangor telah betitah dengan mengingatkan sesetengah pihak supaya menhormati Perlembagaan Negara dan jgn mempersoalkan hak istimewa org Melayu dan Bumiputera. Gesaan dari Tuanku Sultan Johor itu telah dikritik secara terang2an oleh seorang pemimpin Hindraf dengan begitu biadap sekali. Perkasa merasakan kenyataan Ka siong tiada bezanya dgn kritikan pemimpin Hidraf terhadap Tuanku Sultan Johor.Tindakan Diam Ka Siong seperti menyokong kenyataan pengkhianat Negara Iaitu Hindraf, Sedangkan Beliau Drpd Negeri Johor.

Hanya Ka Siong tidak menyebut secara terang nama Tuaku Sultan Johor dan Sultan Selangor tetapi Ka Siong gunakan perkataan 'kumpulan'. Kalau Ka Siong nafikan kenyataan beliau ditujukan kpd Sultan Johor dan Sultan Selangor maka Ka Siong kena namakan kumpulan mana beliau maksudkan. Kalau Ka Siong kata dia tujukan kpd Perkasa, maka pada kami, Ka Siong juga tujukan kenyataannya kepada Raja-Raja Melayu kerana tiada bezanya desakan Perkasa dan YAM Tuanku Sultan Johor, YAM Raja Nazrin dan YAM Tuanku Sultan S'gor dalam isu hak keistimewaan orang Melayu.

Kepada Ka Siong Perkasa inginkan agar mohon maaf secara terbuka. Kami marah Sultan Melayu kami dihina sebegini rupa. Biadap dan darhaka. Adakah kamu benar2 ingin kami bertindak secara primitif? Kami tidak mahu bertindak begitu krn kami tahu Negera ini ada undang2. Kami menghormati undang2 dan Perlembagaan Negara dan kami mahu semua rakyat menghormati undang2 dan Perlembagaan Negara. Tapi tahap kesabaran kami juga ada hadnya.

Mempertahankan Kedaulatan Raja-Raja Melayu adalah antara matlamat penubuhan Perkasa. Jgn biadap. Jgn kacau hak kami. Kami beri amaran keras terhadap Ka Siong buat kali terakhir. Jgn cabar Perkasa

Saudara Armand Ketua Wira Perkasa Malaysia

HOM
Hak Orang Melayu
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments:

Mohd October 10, 2010 at 2:29 PM  

Perkasa patut saman aje Wee Kah Siong utk menunjukkan kita orang Melayu tak boleh diperkotak-katikkan macam orang bodoh betul!

Longchepoh October 10, 2010 at 3:02 PM  

Kalau dah kata kita primitif, elok keluarkan balik lembing dan parang supaya benar-benar jadi primitif...macam suasana selepas barbarian membakar kota zaman dulu.

mariana October 10, 2010 at 10:18 PM  

pakat ludah ka siong ramai ramai..tuiiihhh...
cina babi tak sedar diri...hari hari makan babi ..perangai macam babi...babi pergi balik negeri babi...tuiihhh...huwekkk...

Post a Comment

WIRA PERKASA FACEBOOK

WIRA PERKASA FACEBOOK
Klik Gambar

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP