GABAR GAMBAR PERKASA

GABAR GAMBAR PERKASA
Klik Gambar

Kenyataan Media Dari Ketua Wira PERKASA Buat GERAKAN Dan MCA

Friday, April 2, 2010


Sidang Media Wira Perkasa Malaysia

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Kepada Rakan2 Media Yang Saya Hormati. Terpanggilnya Saya Untuk Mengadakan Sidang Akhbar Ini Adalah Untuk Menjawab Tuduhan2 Dan Tohmahan Pihak GERAKAN Oleh Datuk Teng Hock Nam Dan Timbalan Setiausaha Agung Pemuda MCA Low Chew June Dimana Telah Mengatakan Perkara-Perkara Yang Tidak Sepatutnya Mereka Campur Tangan Dan Melebelkan PERKASA Sebagai Sebuah Pertubuhan Racist Dan Haluan Kanan.

Kebelakangan Ini Pelbagai Tuduhan, Tohmahan ,Kejian Dan Kata-Kata Yang Tidak Enak Didengar Dimana PERKASA Di Labelkan Sebagai Pertubuhan Racist Dan Haluan Kanan Oleh Pihak-Pihak Yang Sebenarnya Tidak Memahami Perjuangan PERKASA Dan Tidak Mempunyai Minda Yang Matang Lagi Professional Serta Tidak Kaji Apa Yang Dinyatakan.

Dalam Keadaan Kini Mencari Kesalahan Orang Lain Daripada Melihat Kelemahan Diri Sendiri Lebih Mudah Untuk Mendapat Publisiti Murah Dengan Mengelar Sesebuah Pertubuhan Itu Racist Dan Haluan Kanan. Ini Cukup Membimbangkan Saya Dimana Perjuangan Agama, Bangsa Dan Tanahair Adalah Perjuangan Setiap Kaum Pribumi Negara Bagi Generasi Akan Datang Bagi Memastikan Hak, Maruah Dan Martabat Pribumi Negara Ini Dihormati Dan Kekal.Jangan Kerana Terlalu Memikirkan Kehendak Orang Lain Sehingga Terlupa Pada Hak Dan Martabat Kaum Pribumi Negara. Apabila Wujud Satu Pertubuhan Seperti PERKASA Yg Mahu Pertahankan Hak, Martabat Dan Maruah Org2 Melayu Dikatakan Racist, Perkauman Dan Haluan Kanan, Kenapa Mereka Diam Bila Suqiu ,Dong Zio Jong Dan Hindraf Desak Kerajaan Dulu, Mereka Diam Sahaja..Soalan Ini Kita Renungkan Bersama-sama.


Perkara Begini Amat Meresahkan Pihak Pribumi Negara Dimana Kebelakangan Ini Diasak-Asak Oleh Golongan-Golongan Yang Tidak Bertanggungjawab Tentang Hak, Martabat Dan Maruah Pribumi Negara. Adakah Pribumi Harus Mengalah Atas Desakan-Desakan Pihak-Pihak Ini Dimana Akhirnya Akan Terhakis Sedikit Demi Sedikit Hak Pribumi Negara Tanpa Disedari

.Dalam Ertikata Ini Menjadi Tanggungjawab WAJIB Setiap Warganegara Malaysia Untuk Memahami Perlembagaan Negara Dan Mempertahankan Perlembagaan Negara Tanpa Mengira Bangsa, Kaum Dan Agama Selagi Kita Bergelar Warganegara Malaysia.

Soalan Saya Disini Kepada Kedua-Dua Pemimpin Gerakan Dan MCA , Memandangkan Mereka Adalah Warganegara Malaysia Dan Daripada Parti Komponen BN Iaitu Parti Kerajan Yang Memerintah. Adakah Mempertahankan Hak, Maruah Dan Martabat Perlembagaan Negara Serta Fasal-Fasal Didalam Perlembagaan Negara Dianggap Racist , Perkauman Dan Haluan Kanan.

Saya Menyeru Tiap-Tiap Warganegara Malaysia Khususnya Kedua-Dua Pemimpin Ini Untuk Memahami Perlembagaan Negara Serta Menghormati Perlembagan Negara Serta Segala Yang Termaktub Didalam Perlembagaan Negara. Sebagai Warganegara Malaysia Yang Berjawatan Didalam Parti Masing-Masing Seharusnya Mereka Juga Harus Menghormati , Hak, Maruah Dan Martabat Perlembagaan Negara.

Disini Saya Ingin Menyeru Seluruh Warganegara Malaysia Tanpa Mengira Kaum, Bangsa Dan Agama Untuk Memahami Secara Dekat Apa Yang Di Perjuangkan Oleh PERKASA.

Disini Saya Nyatakan Dimana PERKASA Ditubuhkan Untuk Mempertahankan Perlembagaa Negara Supaya Dihormati Terutama Fasal-Fasal Didalam Perlembagaan Negara Yang Berkenaan Dengan Hak Pribumi Negara. Diantara Yang Diperjuangkan Oleh PERKASA Adalah Seperti Tersebut Dibawah :

1. Hak-Hak Istimewa Orang-Orang Melayu Dan Kemulian Melayu Kekal
2. Mempertahankan Institusi Raja-Raja Melayu Agar Terus Dihormati
3. Mempertahankan Islam Kekal Sebagai Agama Persekutuan
4. Bahasa Melayu Kekal Sebagai Bahasa Kebangsaan

PERKASA Mempertahankan Perlembagaan Negara Seperti Diatas Ini Sebahagian Perjuangan Yang Menjadi Teras Utama Perjuangan PERKASA Dalam Ertikata Yang Mudah Adalah Mempertahankan Fasal-Fasal Didalam Perlembagan Negara Yang Mempunyai Hak-Hak Istimewa Pribumi Negara Dan Kepentingan SAH Kaum-Kaum Lain Yang Termaktub Didalam Perlembagaan Negara. Adalah Ini Dikatakan Pertubuhan Racist , Perkauman Dan Haluan Kanan Sila Nilaikan Dan Kaji Secara Matang Terutama Kepada Kedua-Dua Pemimpin MCA Dan Gerakan Dimana Seharusnya Turut Serta Mempertahankan Perlembagaan Negara.

Jesteru Itu Kepada Pihak-Pihak Yang Sebelum Ini Tidak Memahami Perjuangan PERKASA Harus Buka Mata Dengan Jelas Dan Kaji Dengan Pemikiran Yang Matang Dimana Bagi Saya , Sebagai Warganegara Malaysia Sudah Menjadi Tanggungjawab Untuk Bersama-Sama Pertahankan Perlembagaan Negara. Negara Kita Akan Maju Dan Terus Kehadapan Jika Kita Menghormati Dan Memahami Perlembagaan Negara Kita.

Disini Ingin Saya Jelaskan Kepada Kaum-Kaum Lain, Mereka Tidak Perlu Risau Dan Khuatir Tentang HAK-HAK SAH Mereka Didalam Perlembagan Negara Telah Dijamin Dan Termaktub Didalam Perlembagan Persekutuan Dan Peruntukan-Peruntukan Yang Terkandung Didalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Di Malaysia Yang Telah Terkndung Didalam Perlembagaan Negara.

Saya Dengan Ini Penjelasan Dan Menegar Kepada Pihak-Pihak Yang Menuduh PERKASA Sebuah Pertubuhan Racist , Perkauman Dan Haluan Kanan Supaya Memahami Dahulu Apa Yang Termaktub Didalam Perlembagaan Negara Sebelum Mengempak-Gemburkan Isu Ini. Disini Saya Berharap Segala Kekeliruan Terhadap PERKASA Dikalangan Rakyat Malaysia Yang Menghormati Perlembagaan Negara Dipahami. Kerana PERKASA Mahu Wujudkan Satu Situasi Dimana Kita Hidup Dengan Aman, Harmoni, Semangat Perpaduan Serta Hormat-Menghormati Satu Sama Lain Diantara Seluruh Rakyat Malaysia Agar Dapat Mewujudkan Ketenteraman Dinegara.

Saya Juga Ingin Maklumkan Kepada Pihak Gerakan Dan MCA Dimana Kebanyakakan Tempat-Tempat Calon Mereka Bertanding Untuk Kerusi ADUN Dan Parlimen ,PERKASA Mempunyai Ahli-Ahli Dikawasan-Kawasan Tersebut, Jika Perkara Persepsi Ini Tidak Diselesaikan Secepat Mungkin Ianya Mungkin Akan Menjejaskan Kedudukan Mereka Di Pilihanraya Yang Akan Datang Dimana Kawasan-Kawasan Tersebut Mempunyai Ahli-Ahli Yang Begitu Komited Kepada Perjuangan PERKASA.

Saya Secara Tegas Mahu Pihak Gerakan Dan MCA Meminta Maaf Kepada Mantan PM Tun Dr Mahathir Dan Kepada PERKASA Kerana Mempertahankan Perlembagaan Negara Bukan Salah Tetapi Menjadi Tanggungjawab Setiap Warga Negara Malaysia. Sebagai Pemimpin BN Seharusnya Mereka Juga Mempertahankan Perlembagan Negara Kerana Itu Tanggungjawab Kita Semua. Sebelum ini kita lihat mereka melebelkan beberapa pemimpin didalam UMNO sebegitu juga kerana mempertahankan Perlembagan Negara. Kini saya ingin menegaskan jika mereka warganegara Malaysia yang seharusnya menghormati Perlembagaan Negara Kedua2 Pemimpin Yg Mengeluarkan Kenyataan Ini Harus meminta Maaf Atau Kami Desak Barisan Kepimpinan Tertinggi PArti Mereka Mengambil Tindakan Terhadap Mereka Kerana tidak Menghormati dan Mempertahankan Perlembagaan Negara Dimana Menjadi Asas Tunjang Kekuatan Negara Kita.Adakah Mereka Tidak Menghormati perlembagaan Negara Sehingga Menyelar Mantan PM Kita Yang menyeru Rakyat Malaysia menghormati Perlembagaan Negara.Siapa disini yang Patut digelar Racist..

PERKASA Bukan Pertubuhan Racist, Perkauman Dan Haluan Kanan , Tetapi Pertubuhan Yang Menghormati Perlembagan Negara Dan Mahukan Hak-Hak Pribumi Dihormati Oleh Seluruh Warganegara Malaysia. Teruskan Transformasi Penyatuan Pribumi Negara .Sekian

Yang Benar
Arman Azha Hj Abu Hanifah
Ketua Wira Perkasa Malaysia


HOM
Hak Orang Melayu

0 comments:

Post a Comment

WIRA PERKASA FACEBOOK

WIRA PERKASA FACEBOOK
Klik Gambar

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP